Voordat ik me alleen nog maar met de “menselijke kant” van organisaties ging bezighouden, heb ik bijna 20 jaar in de internationale ICT (professional services) gewerkt, zoals bij het Amerikaanse Computer Sciences Corporation (CSC, tegenwoordig DXC Technology) en het Nederlandse Getronics, waar ik deel uitmaakte van de directie van Getronics Software & Consultancy. Daar was ik tevens lid van het due dilligence team en direct betrokken bij grote overnames en integraties in binnen- en buitenland zoals die van Wang Global.

Sinds 2000 ben ik zelfstandig ondernemer en was ik onder meer partner bij een Executive Search bureau, interim director bij een HRM consultancy organisatie, en startte ik tevens als professioneel coach. Mijn belangstelling voor het human capital in organisaties leidde in 2005 tot het oprichten van OSIC, samen met Marianne Kieft.

Ruim 15 jaar ben ik al gebruiker van de TMA-methode, en bijna 10 jaar TMA-certificeringstrainer. Mensen mijn kennis en ervaring overdragen doe ik iedere keer weer met ongelooflijk veel plezier.

Ik heb een bedrijfskundige en onderwijskundige achtergrond, aangevuld met diverse opleidingen in de ICT en psychologie, gedrag en coaching. Ik ben mensgericht, autonoom, nieuwsgierig, analytisch, energiek, wars van enige opsmuk en heb een hoge eigen lat als het gaat om kwaliteit.

In mijn vrije tijd ben ik fotograaf en ik probeer graag nieuwe gerechten uit.

Pierre Emanuel