Na een opleiding aan de PABO ben ik niet in het onderwijs, maar in het bedrijfsleven terecht gekomen. Tien jaar heb ik bij Elsevier Science Publishers, een grote wetenschappelijke uitgeverij gewerkt. Daarna ben ik 23 jaar eigenaar geweest van The DocWorkers. In deze grafische onderneming hebben we voor grote en kleine uitgeverijen vele boeken vorm gegeven. Het einde van deze onderneming betekende het begin van een nieuw avontuur.

In 2013 ben ik met Harry Brink JOE, Jouw Ontwikkeling Eerst, gestart. Een onderneming waarin Jouw Ontwikkeling centraal staat en waar het in kaart brengen van je drijfveren en talenten middels de TMA methode de eerste stap is op weg naar het vergroten van je persoonlijk leiderschap.

Waarom mensen doen zoals ze doen intrigeert me. Gedrag is niets meer dan een strategie om in behoeftes te voorzien. Een andere keuze in gedrag geeft andere reacties van de omgeving en daarmee andere resultaten. Onderzoeken hoe jij jouw talenten optimaal in kunt zetten, doe ik bij voorkeur samen met paarden. De feedback die zij je geven op je gedrag is heel direct en oordeel loos. Zonder woorden weten zij je precies te vertellen wat je eigenlijk wel weet en maar nog niet hardop hebt gezegd. Jouw talenten als uitgangspunt om te kijken naar hoe jij het optimale uit jezelf kunt halen om het leven te leiden dat je graag wilt.

In mijn vrije tijd ben ik tussen de paarden te vinden en lees ik graag boeken over persoonlijke ontwikkeling.

Wilma Geuzebroek